Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


ROG TOTI USERI SA FIE ATENTI LA ACEST MESAJ: SITEUL SE MUTE PE O NOUA ADRESA: www.anime-jp.in-goo.com PROMIT CA IN APX O H VO REUSI SA TERMIN NOUL SITE SI MA SA VA TRIMIT LA TOTI UN PM CU NOUA ADRESA! VA ROG NU IGNORATI MESAJUL!
 
HomePortalGallerySearchLatest imagesRegisterLog in

 

 Religie

Go down 
AuthorMessage
Akate
Founder Admin
Founder Admin
Akate


Female
Number of posts : 198
Age : 33
Locatie : My darkness lite
Registration date : 2006-06-28

Religie Empty
PostSubject: Religie   Religie Icon_minitime22.08.06 10:23

Religie

Practicantul zen cauta iluminare prin disciplina si meditatie si asteapta salvarea sa si a tuturor fiintelor inzestrate cu constiinta.
Postura meditativa zazen a fost din timpuri stravechi o tehnica budista pentru atingerea iluminarii. Totusi, secta Zen, originara din China, a fost prima care a sustinut ca orice element al vietii, mancarea, dormitul, mersul sau statul ar putea fi aplicate pentru a medita.
Calugarul Eisai a introdus secta budista Rinzai din China in Japonia la sfarsitul secolului XII, iar calugarul Dougen a introdus ceea ce acum poarta denumirea de Scoala de Budism Soutou imediat dupa aceasta, la inceputul perioadei Kamakura.
Incercand o combinatie de zanen si kouan (ghicitori paradoxale formulate de un maestru ca tema de meditatie), secta Rinzai a fost extrem de populara printre samuraii de rang inalt si nobili. Cateva temple Rinzai inca exista, si sunt destul de faimoase: Daitokuji si Nanzenji in Kyoto si Kenchouji si Engakuji in Kamakura. Probabil ca una dintre cele mai faimoase formulari kouan este: “Care este sunetul facut de o singura mana care aplauda?”
Budismul
Aceasta religie a fost introdusa in Japonia oficial in anul 538 e.n. din statul antic coreean Paekche (pentru mai multe informatii vezi si perioada Asuka). Totusi, diversi vizitatori au introdus budismul in Japonia mult mai devreme, existand adepti ai acestei religii inca de la inceputul secolului V. Drumul care l-a urmat Budismul din India - tara de bastina a acestei religii si pana in Japonia trece prin China - stat centralizat in aceea vreme. In Japonia, acesta a ajuns tocmai in perioada consolidarii statului nipon, noua natiune unificata adoptand relativ rapid budismul si adaptandu-l conform necesitatilor sale.
De la sfarsitul secolului VI, Budismul a devenit principala credinta a clanurilor imperiale si altor conducatori locali, fiind considerata, cel putin din punct de vedere al nobililor, religie nationala. Printul Shoutoku (574 - 622 e.n.), unul dintre cei mai inflacarati adepti ai budismului, a initiat constructia a numeroase temple, incepad cu Houryuuji (cea mai veche cladire din lemn din lume) si continuand cu Koufukuji, Toudaiji, Yakushiji si Toushoudaiji.
Aceasta fiind prima filozofie religioasa introdusa in Japonia, Budismul a avut un puternic impact cultural si filozofic. Arhitectura, metalurgia, medicina si chiar si tehnicile agricole au fost puternic influentate de conceptele budiste. Multe alte valuri de invataturi budiste introduse din China au continuat sa modeleze cultura japoneza si in perioadele ulterioare, incepand din perioada Heian si terminand cu perioada Edo.


Shintoismul - religie straveche japoneza

Religia in Japonia este altfel inteleasa decat in alte zone ale globului, cel putin altfel decat in tarile crestine. Aici convietuiesc intr-o ciudata interconexiune trei mari categorii de religii:
Shintoismul - religia autohtona nipona;
Budismul - religie de origine indiana care si-a facut intrarea in Japonia sub forma influentelor chineze;
Crestinismul - un reprezentant minor, dar totusi prezent in Japonia.
Cu toate aceste, daca intrebi un japonez oarecare care este religia sa, exista o probabilitate mare ca acesta sa iti raspunda ca nu are nici o religie.
Shintoismul. Deoarece ii lipsesc anumite caracteristici considerate de cercetatori necesare unei religii, inca mai exista indoieli daca sa fie sau nu considerata ca atare. In principiu, Shintou este numele dat credinteler indigene ale japonezilor, ritualurilor inchinate spiritelor native, practicilor zilnice si modului traditional de gandire.

sursa: samurai.ro
Back to top Go down
http://animeheart.heavenforum.com
 
Religie
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Administrare :: Japonia-
Jump to: